Aktuellt

Hälsan i fokus på Vakna Uppsala

Torsdag 12 november stod ProHelia som frukostvärd på Vakna Uppsalas morgonevent. Temat var "Vem tar hand om din hälsa?" Många företag och medarbetare var på plats för att lyssna till ProHelias tankar och erfarenheter om hälsa och företagshälsovård. Förutom ProHelia var Uppsala Stadsmission där och visade sin bok "För en god sak" samt Ewa Wigenheim om sin bok "Från Abba till munkarna i Laos". Pia Andersson var representerad med "Bygg ditt varumärke själv" och Ung Företagssamhet var där med unga entreprenörer. 

 

Tidigt tidigt på morgonen var vi redo på UKK. Vi riggade och fixade och förberedde oss. Klockan 6:45 anlände de första gästerna till eventet. De möttes då av vår Hälsomobil som stod parkerad vid entrén. Där fick de chansen att titta in i den och ställa frågor till vår läkare Thorbjörn, sjuksköterskorna Nilla och Lisa. När gästerna tog sig vidare in i huset och upp för rulltrappan träffade de vår beteendevetare Uno som samlade in visitkort för de som ville vinna en hälsoundersökning. Därefter följde en mingelstund med en härlig frukostbuffé. Det var flera intressanta utställare på plats. Uppsala Stadsmission, Ung Företagssamhet, Pia Andersson om att bygga varumärke och Ewa Wigenheim med sin nya bok från Abba till munkarna i Laos.

När klockan närmade sig 7:30 klev Åsa och Sara upp på scenen. Publiken apploderade och vi slog oss ner i morgonsoffan. Det blev starten på en halvtimmes samtal och aktiviteter kopplade till hälsan. Vi berörde ämnen som psykisk ohälsa och kvinnligt/mannligt kopplat till det. Vi berättade om hälsoundersökningarnas betydelse för att identifiera både friskfaktorer och riskfaktorer i den individuella hälsan. Innan vi klev av scenen lottade vi ut en Hälsoundersökning och en fin kaffemugg till två lyckliga vinnare.

Utanför UKK stod bussen kvar en stund in på förmiddagen och besökare hälsade på. Den väcker uppmärksamhet vår buss och det är kul.

Det var en riktigt rolig och lyckad dag på Vakna Uppsala för oss på ProHelia företagshälsa!

 

Kika gärna på vår facebooksida om du vill se bilder och klipp från eventet: Prohelia Företagshälsa Facebooksida

Uppsala Stadsmission "För en god sak"

Ewa Wigenheims hemsida 

Pia Anderssons hemsida